Keraaminen paikka on pitkäikäisin, kaunein ja kustannustehokkain vaihtoehto.

Kun korjataan laajasti vaurioituneita hampaita tai paikasta halutaan kestävä ja esteettinen, on keraaminen materiaali paras. Keraamisesta materiaalista valmistettuja paikkoja ja kruunuja kutsutaan myös nimillä posliinipaikka tai posliinikruunu.

Perinteisesti hampaan paikka-aineena käytetään muovia. Materiaalina muovi on oikein käytettynä kestävä ja kustannustehokas, mutta laajoissa hampaan korjauksissa se ei välttämättä kestä vuosien kulutusta. Aikaisemmin suosittu metallin värinen amalgaami taas on kestävämpää, mutta voi aiheuttaa sitä ympäröivän hampaan lohkeilun. Amalgaamipaikan metallinen väri ei miellytä silmää, ja muovipaikka kellastuu ajan myötä.

Keraaminen materiaali muistuttaa hampaan omaa kiillettä, joten keraamisen paikan tai pinnan saa vastaamaan oman luonnollista väriä. Keraamiset paikat tai kruunut eivät myöskään kellastu ajan myötä, toisin kuin muovimateriaalit. Keraamisella materiaalilla korjattu hammas on luonnollinen ja tuntuu samalta kuin oma hammas.

Gasellin Hammaslääkäreillä keraamiset kruunut voidaan valmistaa joko perinteisesti yhteistyössä hammasteknikon kanssa tai CEREC-tekniikalla.

Kun keraamiset kruunut ja paikat valmistetaan yhteistyössä hammasteknikon kanssa, otetaan hampaista tarkat mallit, jotka lähetetään teknikolle. Hammasteknikko valmistaa mallien perusteella käsityönä laadukkaat keraamiset tuotteet, jotka hammaslääkäri sitten asettaa paikoilleen.

CEREC-menetelmä; hammaspaikat, -kruunut ja hammassillat

CEREC on saksalaisen Sironan valmistama tietokoneohjattu CAD/CAM-laitteisto, jolla valmistetaan keraamisia paikkoja, kruunuja, hammasimplantin kruunu-osia ja pieniä hammassiltoja.

CEREC-menetelmällä keraamiset hampaan paikat, hammaskruunut ja pienet hammassillat tehdään tietokoneohjatusti hammaslääkäriasemalla. Hammas kuvataan digitaaliseen muotoon, suunnittelu tehdään tietokoneella ja paikka valmistuu jyrsimestä. Työ valmistuu nopeasti verrattuna perinteiseen menetelmään, yleensä samana päivänä.

Lisää CEREC-menetelmästä ja sen käytöstä vastaanotollamme voit lukea TÄÄLTÄ.

AVAA ESITE JA LUE LISÄÄ

Jaa sivu: