1. Etusivu
  2. Ajankohtaista
  3. Oikominen Invisalign-kalvoilla

Perinteisessä oikomisessa hampaiden pinnalle kiinnitetään metalliset kaaret. Joskus metallikaaret koetaan liian näkyviksi ja vaikeasti puhdistettaviksi. Invisalign-kalvo on huomaamaton ja se voidaan irrottaa helposti puhdistusta varten. Tämä oikomishoito sopii erityisen hyvin aikuisille pienten asentovirheiden korjaamiseen.

Miten kalvo-oikominen suoritetaan?

Oikomishoidon suorittaa siihen perehtynyt hammaslääkäri, joka suunnittelee hampaiden päälle läpinäkyvän ja huomaamattoman kalvon. Hampaisto skannataan digitaalisesti ja tämän perusteella tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma, jonka vaiheita seuraten päästään toivottuun lopputulokseen. Kalvo vaihdetaan 1-2 viikon välein hampaiden siirtymän mukaan, kunnes suunniteltu lopputulos saavutetaan.

Kalvoja tulee käyttää jatkuvasti, vähintään 22 tuntia vuorokaudessa. Käytännössä kalvot otetaan pois vain ruokailun ja puhdistuksen ajaksi. Halutessa voidaan olla ilman kalvoja esim. jonkin tärkeän tilaisuuden ajan. On hyvä kuitenkin tiedostaa, että hoito hidastuu, mikäli päivittäinen oikomisaika lyhenee.

Hoito kestää yleensä 4-18 kuukautta, lähtökohdasta ja halutusta lopputuloksesta riippuen.

Miten aloitetaan?

Varaa maksuton arvio hammaslääkäri Matti Jokiselle.
 Alustava arvio tehdään ensimmäisellä käynnillä. Yleensä hampaisto myös valokuvataan käynnin yhteydessä.


Jos hoidossa halutaan edetä, tehdään seuraavaksi hampaiston skannaus digitaaliseksi malliksi, joka vastaa aikaisemmin käytettyjä kipisimalleja. Mallin avulla laaditaan hoitosuunnitelma, jonka perusteella tarkentuu hoidon kesto ja tarvittava kalvojen määrä.  Suunnitelma valmistuu noin 2 viikossa.

Kun hyväksyt suunnitelman ja hoito aloitetaan, tilataan kalvosarja, jonka toimitusaika on noin kaksi viikkoa.

Hoidon lopuksi tarvitaan retentio eli tuki, joka varmistaa hoitotuloksen pysymisen. Yleensä se on hampaiden sisäpinnoille liimattu metallilanka.

Mitä Invisalign-oikominen maksaa?

Pienten asentovirheiden korjaus  n. 4 kk, 2800 €.
Laajempi hoito n. 6-8 kk, 3900-4100 €.
Laaja hoito 12-18 kk,  4900-5600 €.

Hinnasta noin puolet maksetaan hoidon alkaessa. Skannaus ja hoitosuunnitelma n. 600 €, sisältyy kokonaishintaan.

Gasellissa Invisalign-oikomista tekevät hammaslääkäri Matti Jokinen ja Patrik Saarikoski. Varaa aika maksuttomaan arvioon p. 09 6811 3800 tai nettivarauksesta.

Jaa sivu:
Sanoma